fbpx

nieuws

27 september 2020
Kasteeltuin omlijst met leifruitbomen

Ten zuiden van Voorschoten bevindt zicht het bijna 800 jaar oude Landgoed Duivenvoorde. Voor de finishing touch worden er zestig leibomen tegen de tuinmuur geplant, gesubsidieerd door Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland.

Lees verder
23 september 2020
Boomgaard in ’t Vogelhoff, 7 jaar na dato

In 2011 werd er een start gemaakt met ‘t Vogelhoff. Mede door een subsidie van Holland Rijnland is hier in 2013 een grote boomgaard aangeplant. We zijn zeven jaar verder en benieuwd hoe het er nu voorstaat met ’t Vogelhoff en de fruitbomen.

Lees verder
13 september 2020
Boomgaard op Landgoed Langeraar

Langeraar wordt een landgoed rijker. Tegen de noordrand waar meer dan 100 nieuwe huizen zijn gebouwd, verrijst ook een nieuw 21 ha groot landgoed. Ons fonds verstrekt een subsidie van € 3.000,- om hierop een boomgaard aan te leggen.

Lees verder
9 september 2020
Belangrijk onderzoek naar biodiversiteit & bestuiving

Naturalis Biodiversity Center en ons fonds doen een oproep aan alle eigenaren van hoogstamboomgaarden om hun boomgaard aan te melden. Door uw boomgaard te registreren helpt u data te verzamelen over de insectenstand in Zuid-Holland.

Lees verder
7 september 2020
Leer hoogstambomen snoeien - Volg een gratis workshop!

Waar moet je opletten om een hoogstamboom gezond en vitaal te houden? In deze workshop snoeien krijg je praktische tips van een expert om toe te passen in je eigen boomgaard. Deze dag wordt georganiseerd in Alphen a/d Rijn op zaterdag 24 oktober.

Lees verder
28 juli 2020
Streekmuseum Veldzicht wint Challenge Landschapsfonds

Met het gewonnen bedrag van 10.000 euro legt het museum twee nieuwe vijvers aan voor amfibieën en vogels. Daarnaast wordt de grond in de kruidentuin verbeterd en er komt een nieuw pad met berceau, dat verschillende tuinen verbindt.

Lees verder
26 april 2020
De Dyck breidt uit met tweede boomgaard

Reinier Kempenaar heeft een wens: een nieuwe boomgaard aanplanten bij zijn grote groentetuin van restaurant en evenementenlocatie De Dyck. Zijn visie om honderd procent natuurlijk te telen en consumeren komt daardoor steeds dichterbij.

Lees verder
18 april 2020
Win een cheque van € 10.000 voor uw groene project

Inwoners van de regio Holland Rijnland kunnen vanaf vandaag meedoen aan een bijzondere challenge. Wie een goed idee heeft om een klein landschapselement aan te leggen of te herstellen, maakt kans op € 10.000 om het project te kunnen uitvoeren.

Lees verder
5 april 2020
Boerderij uitgebreid met sfeervolle boomgaard

Sinds 2015 bewonen Niels en Willemijn Menken een monumentale boerderij aan de rand van Leiden, met een B&B gedeelte voor gasten. Dankzij de voucher-regeling hebben ze nu een boomgaard gecreëerd. Sfeervol én goed voor de natuur.

Lees verder
3 oktober 2019
Winnaars fotowedstrijd bekend

Wat een mooie werden er ingestuurd! In totaal 34 stuks van allerlei fruitbomen, het plukken ervan of de behaalde oogst. Het was een moeilijke keus voor de jury, maar er is toch een besluit genomen. De eerste prijs ging naar Johanna Wever.

Lees verder

U kunt het Landschapsfonds ondersteunen in haar streven de waarde en de aantrekkingskracht van het landschap in het gebied Holland Rijnland te verbeteren

Steun het fonds
Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland is een algemeen nut beogende instelling (ANBI)
Pauwstaat 32
2274 SK Voorburg
email: [email protected]
Telefoon: 085 - 0603 321
KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram